Wednesday, May 18, 2011

Melayu Oh Melayu

Assalamualaikum..

ok..arini penat ckit la..
skrg ni asyik men badminton ja..
penat mmg penat,,
tp puas ah..enjoy p0n enjoy..

ok..kali ni pon post ringkas2 ja..
xda masa nk karang mcm tym skola2 dlu..

kali ni nk cerita pasal melayu plak..
klau sebut ja melayu apa yang korang akn pkiaq?
of course la kaum kita kan? (bagi yang melayu ler.. )

tp sejauh mana anda kenal kaum anda?
nk tengok camna kaum melayu ni?
stail mmg stail...aku bkan nk buruk2kan kaum aku sndri..
tp aku nk kaum aku sedaq n bgun sendri..

mna ada kaum lain dah nk tolong kaum kta..
sekarang ni p0n kita masih dhanyut oleh kenikmatan dnia.
hinggakan kaum laen dah ckit demi ckit take over kita pnya hak..

contohnya xyah la nk sbut kan? kita p0n taw pasal perhimpunan paderi kristian ngan DAP untuk tukaq agama rasmi Malaysia..ok fine.. xnak sbut byak pasal tu, hal-hal politik..

tp camna kita bleh senang-senang ja dipijak kepala, dicucuk hidung, smpai kita lalai sedangkan benda2 camni, rakyat Malaysia sptotnya dah pham..

kenapa?

~nak cari kesalahan perlu guna cermin jangan guna teropong~

ok..try kita cari info ckit pasal melayu..ni SS daripada Google

Melayu..?


ni plak SS dari Google Image..(SafeSearch off)

Yeah..Melayu yang ayu...

yup...ni la masyarakat melayu..
minx maaf..gmbaq agak 18 c0z nk gtaw teruknya melayu...
ni bukan gmbaq tipu ke apa..klau korang on9, try la search sendri..
mcm2 lagi pasal Melayu yang dikatakan serba boleh ni..
yup.xkan melayu hilang di dunia...cari la kat tenet.. 


wakil rakyat adalah wakil yang dipilih oleh rakyat untuk majukan negara, bukan untuk memilih parti dan bertanding kerusi sampai bergaduh. Apa akan jadi sekiranya Melayu bersatu hati bersama-sama?


No comments: